Belföld

Ez még mindig nem az igazi tavasz, de már alakul

Kedden hazánk nagy részén sok lesz a napsütés, de főként az Alföldön lehetnek tartósabban felhős, párás körzetek. Reggelre többfelé pára, helyenként köd képződhet. A szél gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban -3, -9, délután hazánk nagy részén 3-8, a tartósabban borongós tájakon 0, +2 fokot mérhetünk. A köd miatt figyelmeztetést adtak ki.

Továbbra sem érkezik front, írja az Időkép.
Szerdán és csütörtökön a legtöbb helyen napos időre van kilátás, de helyenként tartósan megmaradhat a hajnalra képződő köd és alacsony szintű rétegfelhőzet. A szél csupán szerdán keleten, északkeleten élénkülhet meg. Reggelente fagyni fog, délután többnyire 5-10 fok várható, a tartósabban felhős, párás tájakon azonban csak kevéssel emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Pénteken is marad a nyugodt, száraz idő. Kezdetben sok lesz a napsütés, majd délutántól északnyugat felől növekedni kezd a felhőzet. a légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban ismét fagyni fog, napközben 6-11 fokot mérhetünk. Szombat hajnalban gyenge hidegfront érkezik, elszórtan kisebb esővel, havas esővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik