Belföld

Minden vagyonából kiforgatták a piliscsévi nyugdíjast

Jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt állítanak bíróság elé egy esztergomi párt, miután  a vád szerint kicsalták egy nyugdíjas asszony minden vagyonát: házát, kocsiját, pénzét, és még az ékszereit is.

A vádlottak nem dolgoztak, nem volt jövedelmük, pénzük. A vádiratban az áll, hogy 2015 januárjában ismerkedtek a 74 éves nővel – aki egyedül élt és nincsenek rokonai – és a bizalmába férkőztek. Idővel rávették, hogy árulja piliscsévi otthonát, az összeget pedig, amit kap érte, adja nekik, és költözzön hozzájuk “mert ők idős emberek anyagi megsegítésével foglalkoznak”.

A megtévesztett nyugdíjas hitt nekik, a pár pedig szerzett vevőt. Így adta el a 11 millió 600 ezer forintot érő házat 4 és fél millióért. A pénz a csalókhoz került. Nem sokkal később arra is rávették az asszonyt, tegye pénzzé a kocsiját és ékszereit is, azt ígérték, majd ők befektetik az összeget. Így ütötte újabb 130 ezer forint a markukat, illetve megszerezték a zálogjegyeket, és kiváltották a több mint 320 ezer forintot érő holmit.Az ügyészség szerint azonban a vádlottaknak eszük ágában sem volt befektetni a pénzt. A pár tagad, az ügyet az Esztergomi Járásbíróság tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik