Belföld

Hazamehet a börtönből Budaházy György

Házi őrizetbe kerül a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott Budaházy György – értesült a Magyar Nemzet.

Mint írják, Budaházyt hétfőn értesítették, hogy pakolja össze a holmiját, korábban pedig rendőrök jártak a házuknál, hogy a nyomkövető használatának lehetőségét felmérjék.

Szikinger István, Budaházy György ügyvédje a laptól értesült a hírtől, elmondása szerint ők nem kaptak hivatalos tájékoztatást a kényszerintézkedés enyhítéséről.

A Fővárosi Törvényszék augusztus végén nem jogerős ítéletében terrorcselekmény miatt 13 év fegyházra ítélte Budaházyt, majd házi őrizetre enyhítette a letartóztatásukat. A vádhatóság fellebbezésére néhány hét múlva a vádlottak újra rács mögé kerültek.

Budaházy jogi képviselői nemrég házi őrizet vagy szabadlábra helyezés elrendelését célzó indítvánnyal fordultak a Fővárosi Törvényszékhez. A kérelmet az ítélőtáblára továbbították a kérelmet, a tábla azt elutasította, így a védelem fellebbezését követően valószínűleg a Kúria dönthetett a házi őrizetbe helyezésről.

(kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik