Belföld

Mocsai Lajos bírósághoz fordul Hadházy Ákos miatt

Hadházy Ákos szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a 2011-ben, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektorának részvételével megalakult társaság mintegy 60 millió forintot egy máig nem működő honlap fejlesztésére költött, valamint a szervezet olyan rendezvényeket is feltüntet a projekttel kapcsolatban, amelyek már 2007-ben lezajlottak.

Emellett tanulmányokat készítettek a pénzből, amelyek újdonságtartalmát Hadházy Ákos megkérdőjelezte, hozzátéve:

a tanulmányok írása egy széles körben alkalmazott lopástechnika, amelyet korábban az adóhatóság egy erre kialakított részlege ellenőrzött, később azonban ezt megszüntették.

Készült tanulmány a többi közt a jó sportgyakorlatok feltérképezéséről – mondta a politikus, hozzátéve: ez egy olyan szolnoki gyakorlatot mutatott be, amelyet később az Állami Számvevőszék is visszásnak ítélt. A Rákay Philiphez és Pindroch Szilárdhoz köthető Right Communication Kft. írt a társaságnak Kríziskommunikációs Kézikönyvet, amelynek tartalmát Hadházy Ákos szintén kifogásolta.

A 4-es metróval kapcsolatos várható kormányzati vizsgálatokra reagálva a politikus a jelenlegi kormány felelősségét vetette fel, feltéve a kérdést:

a Miniszterelnökség miért hétévnyi kormányzás után, az elévülési idő miatt sürgetve veszi észre a visszásságokat?

Hozzátette: az OLAF-nak kis kapacitása van a vizsgálódásra, szerinte ezt használja ki a mostani kormányzat is.

Mocsai Lajos Hadházy Ákos szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakkal, a Testnevelési Egyetemmel és személyével kapcsolatban tett állításai miatt a szükséges jogi lépéseket megteszi és az ügyet jogi útra terelte.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik