Belföld

Mikola, te is bekaphatod!

Tüntetők intenek be az évértékelőre igyekvő meghívottaknak. Kapott szegény volt egészségügyi miniszter is, aki másfél percre bedugult az áteresztő pontnál.

Negyed három óta fütyülik az orbáni évértékelőre érkező meghívottakat a Várkert Bazár tövénél gyülekező tüntetők, úgy félszáz fő.

Fotó: 24.hu /Neményi Márton

A síp alapfelszereltség, a haladók műanyag trombitával emelik az esemény fényét. A demonstrátorok csúcsragadozója ordibátorral véteti észre magát, a legkreatívabb hazafi címet egy az ordibátorba belefütyülő hölgy érdemli ki.

Fotó: 24.hu / Neményi Márton

A füttyösök legismertebbike, egyben legaktívabbja is a volt fideszes, majd eszdéeszes Ungár Klára.

A transzparensek a szokásos formájukat futják, úgymint:

Tönkretettétek az országot, a nép haragja lesújt rátok!

Megállás nélkül loptok!

Hadova!

Ferences szerzetest is felfedeztünk az érkezők között – őt különösen mélyen érintheti a tiltakozás, ugyanis képviselteti magát az ateizmus.hu lap mögött álló szervezet is, méghozzá két lepedőmolinóval, melyeken a következő olvasható:

Demokráciát, ne teokráciát!

Csuhások! Térdre, imára!

A szerencsésebbek lesötétített üvegű autóban érkeznek, a lúzerek gyalog. Mikola István volt egészségügyi miniszter a köztes tábor tagja: limuzin hátsó ülésén, de krómozatlan ablak mellett volt kénytelen tűrni, hogy politikai ellenfelei középső ujjuk felfelé, valamint hüvelykjük lefelé mozgatásával ösztökéljék jobb belátásra, ráadásul jelzett gesztusokat a cikkünk címében megfogalmazott felszólítással nyomatékosította a nép.

Fotó: 24.hu /Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik