Belföld

Mészáros Lőrincéknek ki kell adniuk, mire költötték a felcsúti tao-pénzeket

Nyár végén a Székesfehérvári Törvényszék elsőfokú ítéletében arra kötelezte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy adja ki azoknak a beruházásoknak a szerződéseit, amiket a klubhoz érkezett társasági adókedvezményből finanszíroztak – írja a Magyar Narancs.

Az akadémiát fenntartó alapítvány fellebbezett az ügyben, viszont egy most csütörtökön született határozatban úgy döntött a Fővárosi Ítélőtábla, hogy nyilvánosak a tao-forrásból finanszírozott felcsúti megbízások részletei a kért időszakban.

Az indoklásban viszont az szerepel, hogy az ítélőtábla szerint nem teljesen azért nyilvánosak a szerződések, amiért az elsőfokon eljáró bíróság gondolta. Az új határozat szerint a szerződések azért nyilvánosak, mert a a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány egy közhasznú szervezet, amely közhasznú tevékenységet lát el, ez szerepel az alapító okiratában is.

Mészároséknak a határozat készhez kapásától számított 15 napon belül kell kiadniuk a szerződéseket, amikből kiderülhet, hogy 2013. január és 2015. november 26. között kiket bíztak meg pályaépítésekkel. A szerződések összértéke akár 5-6 milliárdnál több is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik