Belföld

Mészáros Lőrinc veszi meg a kastéllyá alakított fóti gyermekvárost?

Autós tüntetést rendez csütörtökön a helyi MSZP és az SOS Gyermek Alapítvány Fóton a gyermekváros megszüntetése ellen.

A Károlyi István Gyermekközpont megszüntetését Czibere Károly szociális államtitkár jelentette be január közepén.

A kormány azt tervezi, hogy az épületet 2018 közepén kezdik el felújítani, majd kastélyként működtetik tovább.A lakókat három helyre osztják szét: a különleges ellátást 2019-től Hatvanban folytatják, a speciális ellátást Zalaegerszegen és Kalocsán. A jelenleg ellátott harminckilenc menekült gyermek helye egyelőre nincs meg.

Az üresen maradó épületről az államtitkár azt mondta, egyelőre még nem tudják, hogy pontosan milyen funkciót fog ellátni.

A helyi fideszesektől azt hallottuk, hogy Mészáros Lőrincnek készítik elő a terepet

– mondta a 24.hu-nak Fekete Zoltán, az autós demonstráció egyik szervezője. Fekete szerint a városban már tudják, hogy Felcsút milliárdos polgármestere lesz a vevő a kastélyra és az egész, 60 holdas, egy helyrajzi számon lévő ingatlanra, de az adásvételt csak a választások után akarják tető alá hozni.

Az MSZP-s aktivista szerint a fótiak nagy része, még a kormányoldaliak is szeretnék, ha maradna a gyermekváros, de nem merik hallatni a szavukat. A szocialisták tiltakozásához is csak egy civilszervezet mert csatlakozni.

A gyermekváros területén jelenleg két iskola is működik, valamint 200-300 tanárnak és dolgozónak is ott van a szolgálati lakása. Ők már megkapták a levelet arról, hogy hamarosan el kell költözniük.

A Fóton terjedő hírrel kapcsolatban megkerestük Zsohár Melindát, Mészáros Lőrinc szóvivőjét, ő azonban későbbre ígért választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik