Belföld

Megszólalt a metróügyben Demszky Gábor

demszky (demszky)
demszky (demszky)

Nemzetközi és európai elfogatóparancs is érvényben van az Alstom-ügy egyik terheltje ellen – erről Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatta Szabó Tímea országgyűlési képviselőt. A Magyar Nemzet szerint Gulyás Lászlóról, a 4-es metró beruházásáért felelős DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjéről lehet szó. Ám a rendőrség körözési portálján nincs nyoma annak, hogy Gulyást köröznék, és ő maga is úgy nyilatkozott az Indexnek, hogy tévesen azonosították.

Demszky Gábor volt főpolgármester az ATV-nek azt mondta, hogy

amikor a négyes metró projekt indult, Gulyás László volt az egyetlen a környezetünkben, aki korábban metrót épített, ő volt az első igazgatója a DBR metróprojektnek. Soha semmilyen szabálytalanságot nem tapasztaltam a munkájában, ő egy tiszta, kitűnő, kiváló szakember, és nem hiszem, hogy ő bujkál.

Hozzátette, bár ő nem bujkál, nem érték el a hatóságok. A Fővárosi Bizottság meghallgatására azért nem ment el, mert állítása szerint csak tíz nappal később kapta meg a levelet. Szerinte Gulyás Lászlót is el lehet érni.

A volt főpolgármester kijelentette, hogy tűzbe tenné a kezét Gulyás Lászlóért, és egyiküknek sincs semmi köze a visszaélésekhez.

Demszky szerint nincs jelentősége annak, kit említ meg az OLAF-jelentés, mert több tucat név szerepel az iratokban. Úgy véli, a keltett látszat távol áll a valóságtól, a vizsgálóbizottságnak pedig csak úgy lenne értelme, ha a 28 jelentést egy független szakemberekből álló vizsgálóbizottság vizsgálná. Demszky azt is elmondta, hogy hétfőn sokkal többet tud majd meg a nyilvánosság az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik