Belföld

Lázár: Kevesebb orvos van az országban, mint amennyire szükség lenne

 

A Magyar Orvosi Kamara elnöke nyílt levelet küldött Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek, miszerint a szükséges 600 helyett kevesebb mint 140, megfelelő szakképesítéssel rendelkező orvos dolgozik a kórházak sürgősségi osztályain.

Nemrég a 24.hu-nak adott interjújában Éger István többek között elmondta:

Meg kell szüntetni azokat a törvénysértő helyzeteket, amik a kollégákat és a betegeket veszélyeztetik, meg kell szüntetni a hatósági ellenőrzés nyomán azt, hogy bárhol előfordulhasson, hogy nincs szakorvosi ügyeletvezető, hogy odakényszerítsenek szemészt, reumatológust, pszichiátert, bőrgyógyászt, rezidenseket a sürgősségire, akik ott gyakorlatilag csak szenvednek, és a többi, és a többi.

Lázár János a sürgősségi ellátással kapcsolatban a  77. Kormányinfón elmondta,

az elmúlt években súlyos tízmilliárdokat költ a magyar állam, új központok kerültek kialakításra. Az jó kérdés, hogy megfelelő, orvosok és ápolók állnak e rendelkezésre. A kormányszövetség eddig nem jelezte ezt, de Balog Zoltán kész a tárgyalásra. A sürgősséginek mindig az első helyen kell lennie. A kritikában lehet jogos él.

Hozzátette,

kevesebb orvos van az országban, mint szükség lenne 

és lehet, hogy néhány orvos többet vállal, mint kellene. Ezt táragyalásos úton kell megoldani szerinte. Komolyan kell venni ezt az észrevételt, zárta.

A háziorvosokról elmondta, van ahol nagyon jól működik a rendszer, van, ahol nem. 10 milliárdos nagyságrendű támogatást biztosított nekik a kormány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik