Németh Lászlóné osztályfőnöki órát tart (németh lászlóné, )
Belföld

Mégsem lesz magasabb idén az osztályfőnöki pótlék

24.hu
24.hu

2017. 02. 08. 12:08

Korábban a témában:

Bár megígérte a kormány, hogy a törvényi minimumnál magasabb szinten szabják meg az osztályfőnököknek, illetve a munkaközösség-vezetőknek járó pótlékokat, végül mégsem tartották magukat ehhez – tudta meg a Magyar Nemzet Galló Istvánnétól, aki a Pedagógusok Sztrájkbizottságának képviseletében nyilatkozott.

A sztrájkbizottság és az oktatási államtitkárság legutóbb a múlt héten tárgyalt az oktatás kérdéseiről.

Gallóné elmondta, a magasabb szintű pótlékokra annak ellenére nem biztosított fedezetet a kormány az idei költségvetésben, hogy erről még annak tavalyi elfogadása előtt, 2016 tavaszán állapodtak meg.

Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár azt mondta, a magasabb pótlékra csak 2018-ban lesz lehetőség.

A sztrájkbizottság azt is szeretné, hogy 22 órára állítsák vissza a tanárok kötelező óraszámát, mert akkor nem fordulhatna elő az, hogy az egyik tanár jóval többet dolgozik, mint egy másik pedagógus, mégis ugyanannyit keres. Állítólag a kormány hajlandó lenne változtatni a jelenlegi rendszeren.

A szakszervezet azt se szeretné a jövőben, hogy közmunkások dolgozzanak az iskolákban.

Azért történt még érdekesség ezen a találkozón: Orbán Balog Zoltánt jelölte ki a sztrájkbizottság tárgyalópartnerének, ő Palkovics László oktatási államtitkárra bízta a feladatot, ő viszont nem ment el, Sipost küldte maga helyett. Akit viszont nemrég leváltottak. 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.