Belföld

Marihuána-ültetvényen szüreteltek a rendőrök – videó

A bűnbanda tagja volt egy 63 éves férfi is.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomoz L. H. Dang vietnámi állampolgár és társai ellen. A rendőrség kedden felszámolt egy marihuána-ültetvényt a Borsod megyei Ormosbányán. Ezzel párhuzamosan Budapesten elfogták a bűnszervezet irányítóját, a 47 éves vietnámi L. H. Dangot.

Egy ormosbányai mezőgazdasági épületben a növények szüretelésekor értek tetten három férfit (a 33 éves miskolci D. Pétert, a 41 éves budapesti K. Árpádot és a 39 éves vietnámi P. V. Cuut).

drog-2-nni

 

 

 

 

 

 

 

 

A helyszínen 1200 tő marihuánát találtak. Az ültetvényen a növények termesztéséhez szükséges nagy teljesítményű lámpák és elszívó berendezések voltak kialakítva.

Egy 63 éves is “kertészkedett”

A marihuána termesztésében közreműködött a 63 éves miskolci D. Lajos. Őt otthonában fogták el. A házkutatásnál további – körülbelül 1500 tő – marihuána termesztéséhez szükséges eszközt és berendezést, világító-, illetve levegőztető-rendszereket foglaltak le.

D. Péter családi házában 40 tő marihuánát és ezek termesztéséhez szükséges berendezéseket, a drog értékesítéséhez szükséges eszközöket, továbbá az ormosbányai ültetvényről beszállított növényi részeket foglaltak le.

A kábítószer-gyorsteszt és az elsődleges szakértői vélemény szerint a lefoglalt növény marihuána. Abból körülbelül 120 kilónyi kábítószert lehetett volna forgalomba hozni, amelynek a feketepiaci értéke 200 millió forint. Az öt férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra – tudatta az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik