Belföld

A kandallóba dobta a csecsemőjét, mert halottnak hitte

Végig titkolta terhességét egy mátranováki nő, nem merte elmondani a nevelőszüleinek, hogy gyermeket vár. 2013-ban végül titokban szülte meg kislányát az akkor 23 éves anya, akiről a Velvet ír.

A nő azt hitte, kislánya halva született, ezért először egy pelenkába csomagolta és a szekrénybe tette, majd begyújtott a kandallóba, és a tűzbe dobta az újszülöttet.

Később meggondolta magát és eloltotta a tüzet, a holttestet pedig egy pelenkába csavarta és a padláson rejtette el.

Orvoshoz a terhesség alatt nem ment, mert attól tartott, ha kiderül terhessége, abból baja lesz otthon és munkát is nehezebben kapna.

Egy kórházban sikerült elhelyezkednie, munkatársai küldték nőgyógyászhoz, úgy döntött, örökbe adja gyermekét.

A szülés után a főnővér észrevette, hogy eltűnt a nő nagy hasa, s felszólította, hogy azonnal vizsgáltassa meg magát az szülészeten. Itt vallotta be, hogy hogy a kislány otthon van a padláson, és azt állította, hogy a gyereke halva született.

A boncolás azonban kiderítette, hogy a baba élve született, halálát az ellátatlanság és lehűlés okozta.

A Fővárosi Ítélőtábla emberölés bűntette helyett gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének minősítette a történteket és az első fokon kiszabott 7 év fegyházbüntetést, 2 év 6 hónap fogházra enyhítette.

Szerintük a nő végig abban a tudatban volt, hogy gyereke halva született, és ezért nem részesítette megfelelő ellátásban az újszülöttet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik