Budapest, 2016. július 19.
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum alapító fõigazgatója és Lánczi Tamás, az alapítvány vezetõ elemzõje a Századvég Alapítvány Merre tart Európa? - A Project 28 kutatás eredményei címû konferenciáján a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2016. július 19-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Belföld

Lánczi Tamás a Figyelő új főszerkesztője

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2017. 02. 07. 17:05

A lap szerint „a javaslatok kidolgozásáért felelős szerkesztőbizottság ajánlásokat tett a szerkesztőségnek az újság vizuális és strukturális átalakítására, amelyet a lap munkatársai megvitattak és módosított formában elfogadtak. A megújulás mind az online, mind a print változatot érinti. A szerkesztőbizottság ezzel a feladatát elvégezte és megbízatása lejárt. A mai naptól a lap főszerkesztői feladatait Lánczi Tamás látja el.”

A közlemény aláírói Lánczi mellett Kamasz Melinda és Brückner Gergely, akitől megkérdeztük, távozása ellenére miért van ott a neve. Válaszáról itt írunk.

Korábban megírtuk, hogy új szerkesztőbizottság került a laphoz, akkor még Lánczi mellett a fideszes L. Simon László és a Terror Háza programigazgatója, Tallai Gábor érkezett.

Schmidt Mária újonnan létrehozott K4A Lapkiadó nevű cége decemberben vette meg az egyik legrégebbi és legnagyobb befolyású hetilapot.

L. Simon korábban azt mondta, ő nem akar független hetilapot csinálni és nem tartja összeférhetetlennek a politikusi mivoltával új szerkesztői szerepkörét.

A laptól távozott a korábbi főszerkesztő, Lambert Gábor, aki azért döntött így, mert nem értett egyet a lap jövőjével kapcsolatos elképzelésekkel és az újság jelenlegi piaci pozíciójával kapcsolatos nézetei is eltértek a Schmidt Mária érdekeltségei közé tartozó kiadó új vezetésétől.

Felmondott Brückner Gergely, a lap egyik legismertebb szerkesztője, mert nem értett egyet a céghez delegált fideszes kötődésű szerkesztőbizottsági tagok érkezésével. Szintén távozott Jandó Zoltán, energiapiaci újságíró is.

Úgy tudjuk, ezzel egy időben távozott a lap külső munkatársa, Baka F. Zoltán.

Megkérdeztük a Századvéget, Lánczi marad-e vezető elemző náluk, amint válaszolnak, frissítjük írásunkat.

A kiemelt képen Lánczi és Schmidt, MTI / Koszticsák Szilárd

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Visitors walk past a 5G logo during the Mobile World Congress on the third day of the MWC in Barcelona, on March 1, 2017. 
Phone makers will seek to seduce new buyers with artificial intelligence functions and other innovations at the world's biggest mobile fair starting today in Spain. / AFP PHOTO / Josep Lago
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.