Belföld

Ez aljas hazugság- nyílt levelet írt egy oktatáskutató a KDNP-s képviselőnek

Nyílt levet írt Hollik Istvánnak, a KDNP országgyűlési képviselőjének Nahalka István oktatáskutató Facebook-oldalán.

Nahalka szerint Hollik István az Origónak tett nyilatkozatában “olyan valótlanságot állított, amely alkalmas arra, hogy mind a tüntetés szervezőit, mind az Alapítványt minden ok nélkül befeketítse“.

 Ön azt állította, hogy az Alapítvány a Tanszabadságért támogatását kérik a tüntetés szervezői. Erről szó sem volt. A valóság az, amit Ön akarattal vagy nem akarattal, de félremagyarázott, hogy a tüntetés szervezői arra kérték a tüntetés résztvevőit, hogy az Alapítvány a Tanszabadságért szervezet bankszámlájára fizessék be támogatásaikat.
– írja.
Hozzáteszi,
Ön fiatal ember, ezért valószínűleg nem ismeri a viccet (ha ismeri, úgy még jobb). Még ’90 előtt valamikor a Pravdában megjelenik egy hír, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak. A hír majdnem igaz volt. Annyi csak a probléma, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Nos, az Ön állítása is hasonló viszonyban van a valósággal.
Nahalka szerint Hollik nyilatkozata súlyos. “Nem pusztán azért, mert egy valótlanság van benne, hanem elsősorban azért, mert ezt a valótlanságot Ön akkor mondta el egy nyilatkozatban, amikor Soros György alapítványaitól támogatást elnyert szervezeteket állítottak a hatalmat gyakorlók pellengérre, amikor megbélyegzés tárgyai lettek azok a civil szervezetek, amelyek ilyen támogatást valaha is kaptak, amikor Önök nyíltan megfenyegették ezeket a szervezeteket.”

Kénytelen vagyok megfogalmazni: egy ilyen hazugság már jelzőt érdemel, ez bizony aljas hazugság. Pártkötődése, és nyilvánosan olvasható életrajzának megismerése alapján úgy vélem, Ön keresztény, hívő ember. Kérem tegye meg, hogy – ha csak magánlevélben is, szavamat adom rá, hogy nem teszem közhírré – megválaszolja nekem a kérdést: miképpen tudja összeegyeztetni a hitét, és a politika színpadán produkált ilyen szereplését. Jómagam ateista vagyok. Volt egy képem a hívő keresztény emberekről, hogy legalábbis a döntő, döntő többségük tisztességes. Azt hiszem, nem fogom megváltoztatni ezt az álláspontomat, de azért az igaz, hogy egy kissé megtántorodtam a feltételezésemben.

Félek, hogy hiába teszem, de a remény hal meg utoljára, ezért mégis előadom Önnek azt az utolsó kérésemet, hogy tegye meg, hogy az Origo hírportált tájékoztatja arról, hogy nem mondott igazat.

Nahalka Istvánnal készített interjúnkat itt elolvashatja. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik