Belföld

Riasztással tért vissza a tél

onos-eso(1)(210x140)(1).jpg (ónos eső)
onos-eso(1)(210x140)(1).jpg (ónos eső)
Az ónos esőt egyre több helyen váltja fel hó.

Hétfőn napközben nagyrészt borult idő várható többfelé esővel, záporral. Délelőttig főleg az Északi-középhegység térségében átmenetileg ónos eső is kialakulhat. Estefelé a Nyugat-Dunántúlon az esőt havas eső, havazás váltja fel. Elsősorban a Dunántúlon jelentős csapadékra számíthatunk. Az északkeletire forduló sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 5, 6 fok körül várható, de az északnyugati határnál ennél néhány fokkal hidegebb lehet. Késő este 0, +4 fok valószínű.

Veszélyjelzés 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat három megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád) elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést, illetve ugyanilyen szintű (járásokra érvényes riasztást) adott ki az ónos eső veszélye miatt.   

 

citrom-hetfo-onos-eso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedden is borult lesz az ég. Késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon felszakadozhat a felhőzet. Sokfelé várható csapadék. Reggelre a Nyugat-Dunántúlon, az Északi-középhegységben, később másutt is havazás váltja fel az esőt. Nappal északnyugat felől gyengül a csapadékhajlam. A szél Nyugat-Magyarországon és északkeleten többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Szerdán elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás. A Nyugat-Dunántúlon megerősödhet a szél, de ott hosszabb időre is kisüthet a nap. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön elszórtan lehet hószállingózás, kisebb havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik