Belföld

Leszakad az ég, hatalmas eső, havazás jöhet

Frissítették a veszélyjelzést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre a hó miatt Veszprém megyére, az eső miatt Fejér, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Keddre a havazás miatt négy (Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém) megyére érvényes a veszélyjelzés.  

A kedd éjfélig érvényes veszélyjelzés szerint a Dunántúl délnyugati és középső részén a csapadék mennyisége több helyen is meghaladhatja a 20 millimétert.

Hétfőn még szinte mindenhol esőre kell készülni. A csapadék keddre virradóan a Dunántúlon és északon havas esőbe, havazásba vált. Reggelig főként a Dunántúl magasabban fekvő területein (Bakony, Mecsek) helyenként 5 centit meghaladó hó hullhat.

Éjszaka, reggel északkeleten kis mennyiségben ónos eső is eshet. Kedden az intenzívebb csapadék fokozatosan a déli és keleti országrészre szorul vissza, miközben a hideg levegő beáramlásával még inkább a havas eső, havazás lesz a jellemző, az eső délkeletre szorul vissza. Főleg a Mecsek környékén, az Északi-középhegység keleti részén, majd estétől az Alföld északkeleti részén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hullhat helyenként 5 centit meghaladó hó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik