Belföld

Gyurcsány elárulta, hogy próbálták kigolyózni

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 02. 06. 13:37

Titokban próbálta erre rávenni Lengyel László a DK alelnökét.

A politológus Niedermüller Pétert kereste meg azzal, hogy a pártja elnökségével és elnökével szemben politizáljon. Ezt Gyurcsány Ferenc mondta az InfoRádióban. Az Aréna című műsor előzeteséből kiderül, hogy a DK elnöke erről felemásan vélekedik.

Az nem főbenjáró bűn, ha valakik mögöttünk esetleg tárgyalnak. Az igen, ha a Demokratikus Koalíció egyik vezetőjét, Niedermüller Pétert kifejezetten azzal a szándékkal, hogy mi ne is tudjunk róla, megpróbálják rávenni arra, hogy a DK nevében, de a háta mögött kezdjen el tárgyalni és megbontani a Demokratikus Koalíció politikai működő egységét.

Ezt ő nem engedi meg. Gyurcsány Ferenc évértékelőjében egy ellene zajló baloldali cselszövést és egy királycsinálót említett. Róla Gréczy Zsolt szóvivő árulta el, hogy Lengyel László politológus. Most a pártelnök azt mondta, tudta, a két napja általa mondott ügy, felháborodást vált majd ki, de ez „kutya füle” volt ahhoz képest, amit a DK elnöksége hallani akart, hiszen sem Niedermüller Péter, sem más elnökségi tag nem olyan, akivel ezt meg lehet csinálni. Ennél a DK vezetői sokkal bizalmasabb viszonyban vannak egymással.

Megpróbáltak minket megosztani. (…) Lengyel László megkereste Niedermüller Pétert, akit biztattam, menjen el a találkozóra. Meghallgatta, mit szeretnének és mi történik a háttérben, majd azt mondta, nem fog menni, mert ő sokkal lojálisabb annál. Visszautasította azt a kérést is, hogy mindezt tartsa titokban. Visszajött és beszámolt a DK elnökségének. Erős ellenérzést váltott ki.

A Demokratikus Koalíció elnöke ezt úgy értelmezte, közreműködőt próbáltak a DK elnökségében találni ahhoz, hogy vele és az elnökséggel szemben politizáljanak, ami nem érzelmi kérdés, inkább erős figyelmeztetés.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Charleroi, 2017. szeptember 19.
A Ryanair ír légitársaság repülőgépei a belgiumi Charleroi repülőtéren 2017. szeptember 19-én. A cég több mint 2000 járatát törölte, ebből 143 Belgiumból induló járatot pilótahiány, a légiforgalmi irányítás kapacitásának szűkössége, a sztrájkok, a kedvezőtlen időjárás, valamint a személyzet szabadságának kötelező kiadása miatt. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.