Belföld

Utcákon át követte a pancser rabló nyomát Meló, a rendőrkutya

Az Egri Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 20 éves hevesaranyosi lakossal szemben – számolt be az ügyről a rendőrség honlapja.

A rendelkezésre álló adatok alapján K. N. pénteken késő délután ment be Egerben, a II. Rákóczi Ferenc úton található egyik üzletbe, ahol az ott dolgozó nőt a bevétel átadására szólította fel, továbbá közölte, hogy kés van a zsebében.

Az alkalmazott ellenszegült, így az elkövető értékszerzés nélkül távozott. Tíz perccel később egy közeli üzletben ugyanezzel a módszerrel akart pénzt szerezni, de az alkalmazott nem tett eleget követelésének, ezért a férfi elment a helyszínről.

A bejelentést követően a rendőrök megkezdték az adatgyűjtést és nyomkövető kutyát is indítottak. Meló, a vele dolgozó rendőr zászlóst több utcán keresztül elvezette a feltétezett elkövetőhöz.

A rendőrkutya jelzése és az ismert személyleírás alapján igazoltatták a férfit az egyik utcában, majd előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tett.

A nyomozóhatóság őrizetbe vette a gyanúsítottat és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik