Belföld

A recski férfit zavarta a sírás, kisfia az életével fizetett

A férfi korábban másfél éves kislányát is súlyosan bántalmazta.

A szülők gyereksírás iránti érzéketlensége, dühe vezetett oda, hogy az újszülöttek különböző időpontokban, többször rendkívül súlyos, egyikük halálos koponyasérülést szenvedtek – tudatta a Heves Megyei Főügyészség.

Az apa ellen gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és halált okozó testi sértés miatt is vádat emeltek.A vádlott két éve, Mátraderecskén lakott 18 éves élettársa szüleinél. Akor még egyetlen kisbabát neveltek. A kislányt először három hónapos korában kellett orvoshoz vinni koponyaűri vérzéssel. Két hónap múlva hasonló okok miatt kórházba került. Amikor hazaengedték, apja egyedül maradt vele.

A kislány sírt, ezért az apja – elmondása szerint – nyugtatásképpen ölbe akarta venni, de közben a gyermek kicsúszott, fejjel előre a padlóra zuhant. Másnapra az állapota leromlott, fejkörfogata fokozatosan nőtt, az eszméletét is elveszítette, mentővel az intenzív osztályra vitték.

Agyzúzódással járó koponyacsont-törést szenvedett. Ez maradandó fogyatékosságot eredményező életveszélyes sérülés volt, azonnali műtétet igényelt.

A gyámhatóság a gyermeket hivatásos nevelőszülőnél, majd az anyai nagyszülőnél helyezte el, a vádlott és élettársa pedig Recskre költözött, ahol tavaly március 25-én megszületett a második gyermekük is.  2016. június 1-jén este a vádlott közös ágyban feküdt élettársával és a két hónapos
csecsemővel, aki éjjel fél 11 körül felsírt.

“Mivel az apát idegesítette a gyermeksírás, megpróbálta lecsendesíteni, de amikor ez nem sikerült neki, türelmét vesztve a gyermeket nagy erővel úgy megrázta, hogy annak feje a szoba egyik – pontosan meg nem határozható – berendezési tárgyához ütődött. Ezt követően a halkan sírdogáló kisfiút az ágyba tette, és maga is visszafeküdt aludni.

Hajnalban észrevették, hogy a bántalmazott csecsemő rosszul van. Bevitték az ügyeletre, de ott már csak a koponyasérülés miatt bekövetkezett halál tényét tudták megállapítani.

A Heves Megyei Főügyészség vádiratában az előzetesben lévő vádlottal szemben főbüntetésül végrehajtandó börtön kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze őt a több mint félmillió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik