Élő Belföld

Putyin akár a teljes paksi beruházást is finanszírozná

Szűk két év után ismét itt tárgyalt Владимир Владимирович Путин. Végigélőztük ezt a szép napot.

Leszállt az elnöki gép!

Ismét csak azt tudjuk mondani: добро пожаловать!

Aki nem érti, tekerjen le élőzésünk első perceihez.

A tankos orosz mesét ismerik?

Mi már igen, Orosz kolléga jóvoltából.

“A legkisebbeknek szóló, hazafiasságra nevelő könyvet adott ki Oroszország egyik legnagyobb biztonságtechnikai cége az Uralvagonzavod. A mese egy kis játéktank történetéről szól, akit véletlenül ottfelejtenek a hadigyár múzeumában. A kis tank ott tölti az éjszakát az igazi harcjárművek között és végighallgatja a történeteiket a hőstettekről, amiket messzi, idegen országokban vittek véghez.”

Aki kíváncsi az olajfoltos részletekre, itt olvassék tovább.

Ilyen az, amikor egy hadijárműgyár píárosa túlszívja magát.

Forrás: Twitter / Of_Cheburashka
Forrás: Twitter / Of_Cheburashka

Az éjjel eltűnt egy kilencfős orosz társaság

Pontosabban most éjjel volt épp ötvennyolc éve, hogy túrázó egyetemisták rejtélyes körülmények között vesztek oda a Gyatlov-hágónál.

Akit érdekelnek a részletek, olvassa el a Wiki vonatkozó cikkét, onnan aztán beáshatja magát a konteókba. Addig is néhány különös részlet.

Amikor az eltűntek keresésére induló expedíció rátalált a holttestekre: a sátor fala belülről késsel fel volt vágva, öt holttestet a sátortól kilencszáz méterre, egy öt méter magasságig lecsupaszított fenyőfa alatt találták meg; bár a tragédia idején -18 fok volt, két holttesten nem volt lábbeli, hárman csak alsóneműt viseltek; az egyik holttestnek az orra, egy másiknak a nyelve hiányzott, többeken égési sérülések nyomai látszottak, hat holttesten radioaktivitás nyomát mutatták ki, egy fényképezőgépből hiányzott a filmtekercs.

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

Az esetből (sajnos közepes, horrorklisékkel nyakon öntött, de mindenképpen látványos) számítógépes játék is készült Kholat címen, megvásárolható itt alig ötezerért!

Söröző, cigiző medvére leltünk

Ma minden medve, sőt, már tegnap kezdtük.

Kiváló Vincze Miki kolléga túrta elő a múltból, hogy “medve is harcolt a lengyelek oldalán a második világháborúban”.

medve

Wojtek, ez a bocs neve, “étkezései szokásai a következő közel három évben természetesen megváltoztak: a tejről inkább a sörre, vagy a cigaretták elfogyasztására (ritkább esetben elszívására) szokott át, de szokásai más téren is átalakultak: előszeretettel birkózott például a katonákkal, vagy épp szalutált, de a véres harcok során is óriási segítséget nyújtott.”

Remek cikk, ajánljuk.

Juhász Péter balhézik a rendőrsorfalnál

Élőben nyomja a fészbukon, most épp arra buzdít, hogy dudáljon mindenki, aki megpillantja az elnöki konvojt, aztán este hatra vár mindenkit tülkölés partira a Bajcsy-Markó sarokra

Putyin kedvéért a kormány kicserélte Budapest fölött a levegőt

Az MTI írja: “A magas szállópor-koncentráció miatt csütörtökön már a települések többségét – köztük a fővárost – az elfogadható levegőminőséget jelző kék színnel jelölték az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) térképén.”

Emlékmegszállással köszönti az orosz elnök az 1956-os forradalom évfordulóját

Ezt egészen biztos forrásból tudjuk: a Hírcsárdától.

A mértéktartó magyar portál állítja: “Nagyjából 750 páncélos kíséretében érkezik Budapestre az orosz elnök. A főváros stratégiai pontjainak a környékén lezárásokra kell számítani… Vlagyimir Putyin az MTI-nek elmondta, hogy csupán biztonságáról gondoskodnak a harcjárművek, amelyek a jelenlegi útviszonyok mellett alkalmasak arra is, hogy akár ónos esőben is lehetővé tegyék az elnöki látogatást.”

Fotó: Uralvagonzavod
Fotó: Uralvagonzavod

Egy Putyin-látogatás olyan a városnak, mint letaposott hóra az ónos eső, így tartja a közmondás

Az útlezárásokról itt olvashat, akinek még nem a könyökén jönnek ki a vonatkozó információk.

Akinek meg a könyökén jönnek ki, azoknak itt egy elvtársias olvasói üzenet: “halkan kérdem: ha ennyi macerával, költséggel, út-és területlezárásokkal,ezernyi rendőr és titkosrendőr mozgatásával, a polgárok bosszantásával stb. jár egy vezető politikus látogatása, akkor a fejesek miért nem beszélik meg a dolgaikat videotelefonon, védett vonalakon vagy a reptér VIP várójában?”

Ónos eső (ónos eső, )
Onos-eso(430×286)(6).jpg (ónos eső, )

Ne Szijjártót nézze, s ne is Manturovot

“Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) fogadja Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi minisztert Budapesten, a minisztériumban 2017. február 2-án.”

Ez az MTI-hír.

És most egyesével mélázzunk el az összes arcon. Illetve a két főalakot kihagyhatjuk, ők rutinos arcizomkontrollálók, kezdjük a mustrát a balhátullal, és képzeljük el az úr rögös karrierjét. Aztán nézzük a hölgyet, neki sem könnyű. A legeslegjobb a jobbhátul, négy dupla fekete után.

putyinmin-201702-2

A Magyar Közlöny szeretettel köszönti Putyint

A legfontosabb magyar lap mai számában közli: kormányunk 2400 millió forintot szán arra, hogy  Hévízen ortodox templom épüljön, valamint támogatja a budapesti Nagyboldogasszony ortodox székesegyház, a tokaji Szent Miklós ortodox templom és a miskolci Szentháromság ortodox templom felújítását.

További 192 millió forint jut a magyar-orosz űrkapcsolatok fejlesztésére.

Bővebben itt.

világűr (Array)

Mit tanácsol Vaszilij Lengvidzsov?

Ha valaki olyanokat kiáltana a páncélozott orosz elnöki limuzin felé oroszul, hogy “végre lezárták az összes utat, tudunk nyugodtan kerékpározni”, vagy hogy “köszönjük, hogy nem annektálta Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét”, netán azt, hogy “esetleg hozhatok az elnök úrnak egy pohár limonádét?”, szóval aki ilyenen töri a fejét, feltétlenül tekintse meg nyelvleckénket, melyet Vaszilij Lengvidzsov celebrál a Gulágra indulása előtt.

Miért jön ide Putyin?

“Vlagyimir Putyin ismételt vendéglátásával a magyar kormány egyre veszélyesebb vizek felé evezi az ország hajóját. Az orosz elnök látogatásának célja alapvetően néhány gazdasági jellegű együttműködés részletesebb megtárgyalása, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a politikai és szimbolikus jelentőségét sem a dolognak – utóbbi alatt pedig nem csak azt kell értetnünk, hogy csütörtökön tilos lesz majd használni a Szabadság teret. Paks 2 megépítése ugyanis a kölcsönös gazdasági együttműködésen túl ismét jó néhány évtizedre megerősíti Oroszország befolyását Magyarországon.”

Testes, ma reggeli elemzésből idéztünk, a komplett élményért tessék kattintani.

Olvasói sztorik