Belföld

Az olimpia támogatóinak már vitatkozni sincs kedvük

Deutsch Tamás és Schmitt Pál Brüsszelben parádézott volna, a magyar olimpiát hirdették volna, de az eseményt lemondták, még a Facebook-eseményt is törölték. Az eseményt a Magyar Hullám szervezte volna február 1-jére, de miután a Momentum is rászervezett egy aláírásgyűjtést, elálltak ettől. Az Eurologus szerint Schmitt hirtelen nem ért rá, egy későbbi időpontban tartják eseményt.

A Momentum akkor a 24.hu-nak azt mondta, ettől függetlenül brüsszeli tagjaik továbbra is gyűjteni fogják az aláírásokat. Jövő hét keddtől a NOlimpia kampány végéig heti három nap (keddtől csütörtökig) a Schuman téri standunknál lehet majd aláírni budapesti lakcímkártyával.

Most – a Momentumtól függetlenül – még egy eseményt meg kellett változtatni. Az LMP-s Ökopolisz alapítvány február 9-re tervezett Az Olimpia nem játék! című rendezvényünkre szóló meghívásukat szerda este Kemény Dénes és Szalay-Berzeviczy Attila (a Budapesti Olimpiáért Mozgalom alapítója) is visszamondta.

A szervezők most azon dolgoznak, hogy hogy a rendezvényt más résztvevőkkel megtarthassák.

Korábban egy SportTV-s vitát lemondott már a Budapest 2024, Hajnal Miklóssal, a Momentum egyik vezetőjével vitáztak volna, az RTL Magyarul Balóval című műsorában sem ment el a BOM tagja. Kemény egyszer már vitázott, akkor a HírTV-ben, de csúnyán alulmaradt.

Egy csalódott jobboldali közgazdászokból álló csoport ugyanakkor vitát rendezett nemrég, az Eötvös József Csoport rendezvényén Dénes Ferenc sportközgazdász vitázott a Momentum egyik vezetőjével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik