Jövő tavasszal már utasokat szállít a négyes metró
Belföld

Tarlós az ónos esőről: „A tél az tél. Az utak csúsznak”

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 02. 01. 15:51

Amíg jogszabály tiltja, hogy a főváros dugódíjat vezessen be, beszélni is felesleges róla.

Tarlós István tavaly nyáron még azt mondta, 2017 végétől bevezethető lenne a dugódíj, az autósoknak Budapesten is matricát kéne váltaniuk, ami ötezer forintba kerülne évente. Ehhez fel kell oldani a bevezetést tiltó törvényt. Most a főpolgármester az InfoRádióban már arról beszélt, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem jogalkotó, hanem jogalkalmazó. A dugódíjat

Demszkyék vállalták be, nem az unió kérte

nem is tudni, hogy lesz-e EU-szankció és ha igen, milyen mértékű.

Tarlós ugyanakkor már régen vár arra a módosításra, amely előírja a szmogriadó fokozatainak elrendelését, amit nem a település vezetője határoz meg. Mint mondta, két és fél éve megkereste javaslataikkal a Miniszterelnökséget. Megígérték, hogy foglalkoznak vele, azóta is vár, noha a közelmúlt eseményei igazolták, ez parancsolóan aktuálissá válik.

„Elég hosszú ideig voltunk kénytelenek fenntartani a riasztási fokozatot és ez minden irányból elégedetlenségeket szül.”

A főpolgármester megjegyezte, hogy az ónos eső kezelése még a legfejlettebb országokban is komoly nehézségeket okoz.

 A tél az tél. Az utak csúsznak.

Az utakról szóló jelentések, amiket kap, illetve saját tapasztalatai nem annyira negatívak. Azt elismerte, hogy biztos nem százszázalékos az elégedettség, ezért azoktól a budapestiektől elnézést kért, akiknek valamilyen kellemetlensége volt, de szerinte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai minden lehetséges eszközt bevetnek.

A főpolgármester elégedett a 3-as metró szerelvényeinek felújításával. A Metróért Egyesület elnökétől kapott egy korrekt levelet, amely egy bejárás után megállapította, hogy tényleg sok síncserét hajtottak végre, a lekötések olyan állapotban van, hogy jelenleg a 3-as metró rossz állapotban van, de nem balesetveszélyes.

A legnagyobb problémának a szerelvényeket tartja, amelyeknek folyik a felújítása. Pontatlanok és nem túl jóindulatúak azok a hírek, hogy nem történik semmi.

A kiviteli tervekre kiírták újra a tendereket, ha az árajánlatok beilleszthetők lesznek a kormány által kötött támogatási szerződésben szereplő költségkeretbe, június táján az infrastrukturális fejlesztés is megkezdődhet – mondta Tarlós István az InfoRádióban.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.