Jövő tavasszal már utasokat szállít a négyes metró
Belföld

Tarlós az ónos esőről: „A tél az tél. Az utak csúsznak”

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 02. 01. 15:51

Amíg jogszabály tiltja, hogy a főváros dugódíjat vezessen be, beszélni is felesleges róla.

Tarlós István tavaly nyáron még azt mondta, 2017 végétől bevezethető lenne a dugódíj, az autósoknak Budapesten is matricát kéne váltaniuk, ami ötezer forintba kerülne évente. Ehhez fel kell oldani a bevezetést tiltó törvényt. Most a főpolgármester az InfoRádióban már arról beszélt, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem jogalkotó, hanem jogalkalmazó. A dugódíjat

Demszkyék vállalták be, nem az unió kérte

nem is tudni, hogy lesz-e EU-szankció és ha igen, milyen mértékű.

Tarlós ugyanakkor már régen vár arra a módosításra, amely előírja a szmogriadó fokozatainak elrendelését, amit nem a település vezetője határoz meg. Mint mondta, két és fél éve megkereste javaslataikkal a Miniszterelnökséget. Megígérték, hogy foglalkoznak vele, azóta is vár, noha a közelmúlt eseményei igazolták, ez parancsolóan aktuálissá válik.

„Elég hosszú ideig voltunk kénytelenek fenntartani a riasztási fokozatot és ez minden irányból elégedetlenségeket szül.”

A főpolgármester megjegyezte, hogy az ónos eső kezelése még a legfejlettebb országokban is komoly nehézségeket okoz.

 A tél az tél. Az utak csúsznak.

Az utakról szóló jelentések, amiket kap, illetve saját tapasztalatai nem annyira negatívak. Azt elismerte, hogy biztos nem százszázalékos az elégedettség, ezért azoktól a budapestiektől elnézést kért, akiknek valamilyen kellemetlensége volt, de szerinte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai minden lehetséges eszközt bevetnek.

A főpolgármester elégedett a 3-as metró szerelvényeinek felújításával. A Metróért Egyesület elnökétől kapott egy korrekt levelet, amely egy bejárás után megállapította, hogy tényleg sok síncserét hajtottak végre, a lekötések olyan állapotban van, hogy jelenleg a 3-as metró rossz állapotban van, de nem balesetveszélyes.

A legnagyobb problémának a szerelvényeket tartja, amelyeknek folyik a felújítása. Pontatlanok és nem túl jóindulatúak azok a hírek, hogy nem történik semmi.

A kiviteli tervekre kiírták újra a tendereket, ha az árajánlatok beilleszthetők lesznek a kormány által kötött támogatási szerződésben szereplő költségkeretbe, június táján az infrastrukturális fejlesztés is megkezdődhet – mondta Tarlós István az InfoRádióban.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.