Belföld

Tomcat az érpataki polgármesternek dolgozik

A polgári nevén Polgár Tamás jogerős büntetését tölti Érpatakon. Szerinte Orosz Mihály Zoltán őrült, de nem bolond, a Jobbikot pedig elhagyná, írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint OMZ mellett dolgozik programozóként a korábbi blogger, később önkéntes bűnüldöző, Tomcat. Nem önszántából csinálja ezt, az állást egy jogerős bírósági ítélet után kapta. Tomcat a Tolvajkergetők miatt hónapokra előzetes letartóztatásba került, elvesztette albérletét és informatikus ügyfélkörét is, most azt mondta, soha többé nem tesz semmit ezért az országért.

Egy 2009-es blogbejegyzése miatt első fokon 1év 6 hónapot kapott felfüggesztve, a másodfok ezt 300 óra közmunkára változtatta.

Idősek, majd OMZ

Először időseknek tartott internetklubot, később egy barátja javasolta, menjen el Érpatakra, kérdezze meg a polgármestert, kell-e neki egy informatikus, ingyen. Kellett, átjelentkezett oda, ma már ott építi a helyi infrastruktúrát, közérdekű munkában. Egy mobilalkalmazást is fejleszt amivel az önkormányzat és a lakosok tehetnek közzé apróhirdetéseket.

Érpatak egy jelenség, egy szociotrip. Móricz Zsigmond is gyűjtött ott anyagot az írásaihoz, ennek megfelelően mindenki bolond. Érpatak bolond falu, de a polgármester nem bolond, ő csak őrült. Oroszban egy nagyon bátor, tisztességes és felkészült embert ismertem meg, mondta.

OMZ (Fotó: 24.hu)
OMZ (Fotó: 24.hu)

Otthagyná a Jobbikot

Polgár szerint OMZ nyíltan fontolgatja, hogy hátat fordít a Jobbiknak, mert szerinte amit a párt hatalomvadászat gyanánt művel, az számára vállalhatatlan. Hogy milyen az élet Érpatakon?

Van az egész falunak egy feudális, XIX. századi hangulata, amit a liberális városi nem ért. A közmunkás úgy beszél az önkormányzati hivatalnokokkal, mint jobbágy a földesúrral, de nem azért, mert meg vannak félemlítve, hanem azért, mert megragadtak a múltban, és így fejezik ki a tiszteletüket, foglalta össze a Magyar Nemzetnek.

Kiemelt kép: Polgár Tamás, MTI / Honéczy Barnabás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik