Belföld

Milliárdokért ad tanácsot az ügyvédi iroda, épp egy fideszes alpolgármester van az elnökségében

Az Index a keddi uniós közbeszerzési értesítőben szúrta ki, hogy a KÖF 2017-2020 Konzorcium 4,99 milliárd forintért nézi majd át évente 2000-2500 közbeszerzés több mint 10 ezer dokumentumát és ad választ a pályázatokkal kapcsolatos “koncepcionális” kérdésekre. A KÖF a VII. kerületi fideszes alpolgármester, dr. Bajkai István ügyvédi irodáját és annak konzorciumát takarja.

A konzorcium másik tagja az Ész-ker Kft., amelyet Kárpáti György Péter vezeti. Ő arról ismert, hogy cégei  – a CEU Consulting és a New 4 – már több nagy állami megbízatást nyertek el, például arra, hogy a Rubik-kockáról írjanak tanulmányt az Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek 20 millió forintért. A konzorcium harmadik tagja a Nagy és Kiss ügyvédi iroda, amely a Miniszterelnökségtől és a Nemzeti Fejlesztési Programirodától nyert milliárdos megbízásokat korábban.

Az Index kiemeli:

ez a három cég 2016 nyarán még KKF-2016 néven 4,8 milliárdot nyert, hogy 2020-ig közbeszerzési tanácsokat adjon a Miniszterelnökségnek.

Idén pedig egy 2,4 milliárdos közbeszerzést vittek el a Miniszterelnökségen, hogy a Vidékfejlesztési Program és a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében adjanak közbeszerzési tanácsokat.

A lap szerint dr. Bajkai István ügyvédi életrajzából kihagyta, hogy Fidesz-párttag, holott ennek gyökerei egészen a Bibó-kollégiumig nyúlnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik