Belföld

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a TEK-nél

hajdu jános (hajdu jános, )
hajdu jános (hajdu jános, )

Hűtlen kezelés miatt folytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség ismeretlen tettes ellen egy olyan ügyben, amely a Terrorelhárítási Központ egyik közbeszerzésével kapcsolatos – tudta meg az Index. Értesülésüket a Központi Nyomozó Főügyészség is megerősítette.

Nagy Andrea szóvivő elmondta: a főügyészség tavaly június 17-én rendelte el a nyomozást, miután a TEK főigazgatója, Hajdu János feljelentést tett. A nyomozás határideje február 17, az ügynek még nincs gyanúsítottja – igaz, a nyomozási határidő meghosszabbítható.

A TEK sajtóosztálya az esettel kapcsolatban közölte: a TEK belső ellenőrző tevékenysége során tárt fel “néhány gyanús és feltehetően jogellenes cselekményt gazdasági területen”, azonban a

a TEK soraiban csak erkölcsileg és büntetőjogilag teljes mértékben feddhetetlen munkatársakat alkalmaz.

Ezért azonnal meg is tették a szükséges lépéseket, feljelentést tettek.

A portal úgy tudja, hogy  a belső vizsgálat egy olyan, több tízmillió forintos beruházásnál bukkant törvénytelenségekre, ami egy TEK-es épületfelújítással kapcsolatos. A gyanú szerint a TEK gazdasági vezetésének egyik tagja fiktív munkálatokért is fizetett egy külsős cégnek, ezt azonban hivatalos források nem erősítették meg. Ahogyan azt sem, hogy a belső vizsgálat után távoznia kellett a TEK-től a szervezet gazdasági igazgató-helyettesének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik