Belföld

Szmogriadó miatt megbüntetett apa – megszólalt a bírságoló rendőr egyik hozzátartozója

rendorseg-kozuti-ellenorzes-igazoltatas(5)(13)(960x640).jpg (Array)
rendorseg-kozuti-ellenorzes-igazoltatas(5)(13)(960x640).jpg (Array)

Levelet írt az Átlátszónak annak a rendőrnek a hozzátartozója,  aki megbírságolta azt az apát, akivel kapcsolatban napok óta semmi másról nem szólnak a hírek, mint hogy leukémiás lányát vitte kezelésre régi autójával a szmogriadóban. Az illető azt sérelmezi, hogy a főkapitány nem védte meg saját emberét. 

Az egyenruhás felidézte az ügyet az elejétől kezdve – írja a lap. “A férfi egyedül volt az autójában, a kislány sehol. Semmi rendkívüli nem volt a szituációban, a hozzátartozóm elmondta, hogy szmogriadó van, illetve, hogy a járművével nem közlekedhet. Tudomásul vette, ahogyan a kiszabott 15 ezer forintos bírságot is. A rendőr tájékoztatta arról is, hogy nem köteles elfogadni a büntetést, és ha így tesz, akkor szabálysértési feljelentést tesz. Az illető nem kardoskodott, aláírta a csekket, vagyis ezzel elfogadta a szabálysértésért járó büntetést.”

„Azt sérelmezem ebben az egészben, hogy a budapesti rendőrfőkapitány gyakorlatilag meglovagolta a sztorit, és Robin Hood szerepében tetszeleg, mint valami celeb. Lenyilatkozta, hogy képzeletbeli tockost nyom le a kollégáknak. Neki felelős rendőri vezetőként azt kellett volna nyilatkoznia, hogy a történtek kivizsgálása az érintettek meghallgatásával folyamatban van.”

Bucsek Gábor fővárosi rendőrfőkapitány a megbírságolttal felvette a kapcsolatot, ugyanakkor a rendőrrel nem. „Ez milyen eljárás? Nem kérdezte meg, nem rendelte be magához. Pedig azt, hogy ki intézkedett, gyorsan kiderítették. Hozzáteszem a rendőr neje pánikbeteg, nagyjából egy éve van jobban, de a történtek miatt újra előjöttek a rohamai. Az egyik éjszaka épp hogy mentőt nem kellett hozzá hívni, olyan szinten kikészült ettől. Közben a családnak még a két zokogó gyereket kellett terelgetnie” – nyilatkozta.

Ahogy arról a 24.hu is beszámolt, az alaphír szerint egy Budapesttől 180 kilométerre található községből 2017. január 25-én Budapestre utazott egy házaspár négyéves, leukémiás kislányával a gyerek soros kezelésére. A család Opel Astrája környezetvédelmi osztályba sorolása miatt a szmogriadó alatt nem közlekedhetett volna Budapesten. Amikor az apa a járművel – egyedül – hazafelé tartott, leintették a rendőrök. A fenti állításokkal szemben a férfi állítólag hiába mondta az intézkedő rendőröknek, hogy előjegyzett orvosi kezelésre érkezett a gyerekével, aminek a dokumentumai ott vannak az ülésén, a hatóságot ez nem érdekelte, a dokumentumokat megnézni sem voltak hajlandóak, és 15 ezer forintos büntetést róttak ki rá.

A történetet a gyerek édesanyjának egy ismerőse adta közre.

Bucsek Gábor a történtek kapcsán közleményt adott ki, amelyben egyebek mellett azt írta, kész saját zsebből kifizetni a bírságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik