Belföld

Sült krumpli miatt razziázott a Nébih, majd elégedetten csettintett

sültkrumpli (sültkrumpli)
sültkrumpli (sültkrumpli)
Nem tudott belekötni a sült krumplik minőségébe egy élelmiszer-ellenőr sem, még az olaj is megfelelt.

A sült krumpli készítési körülményeit ellenőrizte négy gyorsétteremlánc egy-egy üzletében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), egyik helyen sem találtak kirívó élelmiszerbiztonsági hibát.

A Nébih hétfőn közölte, egy időben négy gyorsétteremben tartottak helyszíni szemlét az ellenőrök egy budapesti bevásárlóközpontban. A szakemberek vizsgálták az alapanyagokat, az előállítás élelmiszerbiztonsági szabályainak betartását, a higiéniai előírások teljesülését, a burgonyasütés technológiáját és a késztermék kezelését.

Egyik helyen sem tártak fel kirívó hibát, az ellenőrök mindenhol a gyorséttermeknél jellemző, egységes szabályozottságot és fegyelmet tapasztaltak, amiől az étteremláncok valamennyi üzletében zajló munkamenet megítélhető.

Az élelmiszerbiztonsági felügyelők mind a négy étteremben mintát vettek a sütőolajból, ezek laboratóriumi eredményei megfeleltek a vonatkozó rendeletben meghatározott határértéknek.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik