Belföld

Rángatta, rátérdelt az ápolónőre a részeg fiú – felfüggesztettet kapott

Másfél év börtönbüntetésre ítélte – két évre felfüggesztve – a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a fiatalt, aki tavaly január elsején rátámadt egy ápolónőre a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban. A bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A bíróság megállapította: a fiút mentők vitték a kórház sürgősségi osztályára részegsége miatt. Kezelése az osztály sokktalanító helyiségében lett volna, amelyet az ügyeletes orvos megérkezéséig két ápolónő kezdett meg. A fiatal azonban agresszív volt, kiabált, trágár szavakat használt. Miután a vizsgálóágyra feküdt, az egyik ápolónő felhúzta a pólóját, hogy EKG vizsgálatot végezzen. A fiú ekkor  hadonászni, rugdosódni kezdett, mert azt hitte, le akarják kötözni.

 B. Péter leszállt az ágyról, dulakodni kezdett az ápolónővel, olyan szinten, hogy a sértett egyenruhája is elszakadt. Az asszony elesett, mire a férfi rátérdelt a derekára és kezét ökölbe szorítva ütésre emelte. Az ütést a vizsgálóban lévő másik ápolónő akadályozta meg. Miután a sértett felkászálódott a földről, a vádlott megint nekitámadt. Jobbra-balra ráncigálta, míg az asszony újra a földre került. A vádlott ismét meg akarta ütni az ápolónőt, de kolléganője újfent közbelépett és megakadályozta az ütést.

A fiú végül visszafeküdt az ágyra, de tovább szidta a két nőt. Az ápolók értesítették a kórház biztonsági szolgálatát, akik kihívták a rendőröket. A fiatal még az ő jelenlétükben is tovább kötekedett.  Drogtesztet is végeztek nála, ami negatív lett, a  véralkohol-szintje viszont 0,39 ezreléket mutatott.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A fiú  a vallomásában elmondta:

életében először rúgott be 2015 szilveszterén, és olyan rosszul lett, hogy hozzátartozóinak mentőt kellett hívniuk hozzá. A történtekből semmire nem emlékszik, és megbánta, hogy így viselkedett.

A bíróság az ügy első tárgyalási napján hirdetett határozatot, amelyet minden érintett tudomásul vett, így a döntés jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik