Belföld

Megtiltaná az államtitkár a diákok éjszakai buszoztatását

„Összességében mi ér többet, a gyerekek élete vagy fejenként plusz öt-tízezer forint?” – kérdezte Palkovics László.

Szigorítja a kormány az iskolán kívüli programok szervezését a veronai buszbaleset után, és ennek részeként azt is előírnák, hogy az iskolásokat szállító buszok éjszaka ne közlekedhessenek – árulta el az oktatásért felelős államtitkár a hvg.hu-nak.

Palkovics László úgy vélte: a hosszabb utaknál a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy este elindulnak és megállás nélkül teszik meg a hosszú utat, hogy másnap délután már kint legyenek a síterepen. Szerinte hiába van két sofőr, nem ugyanaz, ha a busz hátsó ülésén bóbiskolnak néhány órát, mintha szállodában pihennék ki magukat.

„Az utat úgy kell tervezni, hogy este tízkor a busz megáll és reggel hatig nem megy tovább. Ezt a nyolc órát a két sofőrnek szállodában kell eltölteni” – jelentette ki Palkovics, aki azt is megkérdezte:

összességében mi ér többet, a gyerekek élete vagy fejenként plusz öt-tízezer forint? Nem hiszem, hogy van szülő, aki erre nemet mondana.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy a kormány biztonsági okokból kijelöl egy konkrét, megbízhatónak mondott céget az iskolai utakra, az államtitkár azt felelte: nem hiszi, hogy erre szükség lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik