Belföld

Kifizette a rendőrfőkapitány a szmogriadó miatt megbírságolt apa büntetését

Bucsek Gábor (bucsek gábor, )
Bucsek Gábor (bucsek gábor, )

A rendőrségen találkozott egymással a szmogriadó kapcsán megbírságolt apa és Budapest rendőrfőkapitánya. A 444.hu azt írja, elbeszélgettek, majd a történtekről megbizonyosodó Bucsek Gábor – magánemberként – valóban ki is fizette a büntetés összegét.

Ahogy arról a 24.hu is beszámolt, az alaphír szerint egy Budapesttől 180 kilométerre található községből 2017. január 25-én Budapestre utazott egy házaspár négyéves, leukémiás kislányával a gyerek soros kezelésére. A család Opel Astrája környezetvédelmi osztályba sorolása miatt a szmogriadó alatt nem közlekedhetett volna Budapesten. Amikor az apa a járművel – egyedül – hazafelé tartott, leintették a rendőrök. A fenti állításokkal szemben a férfi állítólag hiába mondta az intézkedő rendőröknek, hogy előjegyzett orvosi kezelésre érkezett a gyerekével, aminek a dokumentumai ott vannak az ülésén, a hatóságot ez nem érdekelte, a dokumentumokat megnézni sem voltak hajlandóak, és 15 ezer forintos büntetést róttak ki rá.

A történetet a gyerek édesanyjának egy ismerőse adta közre.

Bucsek Gábor a történtek kapcsán közleményt adott ki, amelyben egyebek mellett azt írta, kész saját zsebből kifizetni a bírságot.

Közben levelet írt az Átlátszónak a bírságoló rendőr egyik hozzátartozója. Az illető egyebek mellett azt sérelmezi, hogy a főkapitány nem védte meg saját emberét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik