Belföld

Ünnepel az Orbán mellé helikopterező parasztgyerek, akitől még Trump emberei is tanulhatnak

Rogán Antal Körmenden született 1972. január 29-án. Nős, három gyermek édesapja. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterről a kormány.hu kevés újdonságot árul el, bár azt talán kevesen tudják, hogy 1995-ben nemcsak az MNB munkatársa, hanem a Széchenyi István Szakkollégium nevelőtanára is volt.

Tudta?

Az nem derül ki az önéletrajzból, hogy volt KISZ-titkár és az MDF-be is belépett. Ma már nem nevel fiatalokat, de nevéből kirakható értelmes szóként, hogy angoltanár.

rogan-antal

Ezen túl az ünnepelt azonban valódi nyelvújító is. A magyar propagandaminiszter közölt először – messze megelőzve ezzel a Trump adminisztrációt – „alternatív tényeket” saját családi helikopterezéséről. Az ilyen rugalmas elszakadást a valóságtól a köznyelv (baráti társaságokban, internetes fórumokon) el is nevezte „rogánkodásnak”, noha ez igen messze áll azoktól, akik közé sorolja magát, Rogán ugyanis egyszerű parasztgyereknek vallja magát. (Ez derül ki korábbi portrénkból, amelynek felskicceléséhez több gyerekkori ismerőssel, munkatárssal és beosztottal beszéltünk.)

Arrogán

Stílusa miatt már egyszerű parlamenti képviselőként ráragadt az Arrogán gúnynév. 2004-ben a Színes Bulvár Lap olvasóinál ő lett a legirritálóbb politikus. Ennél jóval fájóbb lehetett, hogy ősszel a Fidesz-barát Demokrata mérte azt, hogy Gyurcsány Ferencnél is népszerűtlenebb, elutasítottabb volt, mint az elmúlt nyolc év minden bajáért felelőssé tett volt kormányfő. Rogán volt az egyetlen politikus, akinek a felmérésben résztvevők nemcsak nem adtak jelest, de a munkáját jóra (4), közepesre (4), elégségesre (11) értékelők kevesebben voltak, mint ahányan megbuktatták (22).  A miniszterre ráférne tehát egy kis reklám. Ebben sokat segíthetne neki ügyes üzletasszony felesége, aki Sarka Katával visz közösen egy médiaügynökséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik