Belföld

Durva mínuszok dominálnak hétvégén is

Hétvégén a fölénk érkező enyhébb légtömeg, valamint a többfelé gyenge légmozgás miatt ismét több helyen képződik pára, köd, zúzmarás köd egyaránt. Tartósan borult, ködös, illetve gyengén felhős területekkel egyaránt találkozhatunk majd. Az erős hajnali fagyokat követően, napközben több helyen fagypont alatt marad a hőmérséklet – írja az Időkép.

Pénteken főként északkeleten és délnyugaton maradhat tartósan borult, néhol ködös az idő. Az ország többi részén változóan felhős időre készülhetünk, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Északnyugaton élénk, helyenként erős lesz a déli szél.

Hajnalban a derült, havas tájakon közel -20 fokig süllyedhet a hőmérséklet. Napközben a felhős, borongós tájakon -3, -7, másutt -2, +2 fokot mérhetünk majd.

Szombaton és vasárnap is változóan felhős időre készülhetünk. A tartósan borongós, ködös, felhős tájak mellett naposabb területek is előfordulhatnak majd. Jelentősebb légmozgásra a Dunántúlon, valamint délen számíthatunk.

Szombat reggelre még keleten süllyedhet -15 fok alá a hőmérséklet, vasárnap már valamivel enyhébb lesz a hajnal. Napközben a tartósan borongós tájakon marad fagyos az idő, a naposabb területeken 0 fok feletti értékeket is mérhetünk majd.

A hétvégi fagyos időjárás még ideális körülményeket teremt a Balaton jegén való sportoláshoz, kikapcsolódáshoz. Több táblán mért mérés szerint a jégvastagság eléri a 30 centimétert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik