Belföld

Sok csobánkai szegény eladja a szociális tüzifát és inkább szeméttel fűt

A Magyar Nemzet cikke szerint ha nem vennék meg a szociális alapon kiosztott tűzifát a szegény csobánkaiaktól a falu tehetősebb lakói, akkor lehet, hogy nem égetnének cipőket, PET-palackokat, bontásból visszamaradt, festett ablakokat a falu végén.

A Levegő Munkacsoport  környezetvédelmi szervezet mérései szerint a Pilis hegyei között megbúvó településen a szálló por koncentrációja a normális értéknek a huszonötszöröse. A riportban megszólal a csobánkai polgármester, Winkler Sándor Józsefné, aki szerint lehetetlen, hogy a levegő olyan, sőt még rosszabb az erdők által határolt Csobánkán, mint a gyáraktól ölelt Pekingben.

Áldozatok azok az emberek, akik arra kényszerülnek, hogy hulladék fával fűtsenek

– mondta el a lapnak a polgármester asszony, aki attól tart, hogy a mérésről beszámoló tudósítások majd etnikai feszültséget okoznak Csobánkán, hiszen könnyen

„le lehet majd gyilkosozni” a falu végén élőket.

A riport egészen elképesztő körülményekről számol be. A polgármester szerint létező jelenség a szociális tűzifa eladása, de csak kis része juthat a tehetősebbekhez. Van falopás is, a településvezető szavai szerint egyre kevesebb. Keskeny nyomtávú szekerekkel hajtanak be a fák közé, amelyeket aztán kényelmesen, derékmagasságban vágnak ki. Mindig van 14 éven aluli gyerek is a fatolvajok között, hogy ha jön a rendőr, akkor őt otthagyják, mert vele nem tudnak mit kezdeni a hatóságok.

A teljes riportot itt olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik