kisgyerek (kisgyerek, játékmackó, )
Belföld

Négyéves gyerekükkel lopatott telefont a pár a nagykanizsai uszodában

Angel Marianna
Angel Marianna

újságíró. 2017. 01. 26. 08:06

A már büntetett nő 4 éves fiával, és többszörös visszaeső párjával 2016 júniusában a nagykanizsai  uszoda  szabadtéri részében  tartózkodott. Itt pihent egy fiatal lány is, egy időre őrizetlenül hagyta hátizsákját, benne igazolványával,  készpénzével és mobiltelefonjával – számolt be közleményében a Zala Megyei Főügyészség.

A nő és a férfi megfigyelték, hogy a hátizsákra nem ügyel senki, ezért rábírták a közös nevelésük alatt álló, és velük lévő gyermekkorú,

mindössze 4 esztendős fiút, hogy  odamenjen a hátizsákhoz, felvegye, és  az időközben a női öltöző felé távozó édesanyjának  átadja. 

A kiskorú veszélyeztetésének bűntettét az a kiskorú nevelésére, felügyeletére, vagy gondozására köteles személy követheti el, aki e feladatából folyó kötelességét megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi, vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti. Súlyos köteleségszegésnek minősül, ha a kiskorút bűncselekmény, vagy szabálysértés  elkövetésére  bírják rá – magyarázza a közlemény.

A nő és a férfi ellen  a Nagykanizsai Járási Ügyészség  kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint lopás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt. A bűncselekmény  törvényi büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.