Belföld

Durva éjszaka jön extrém hideggel, sűrű köddel

Néhol mínusz 20 fok alá süllyed a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint éjszaka a Dunától keletre nagy területen (kivéve Békés, Hajdú-Bihar megyét) -15 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -12 fok között alakul, de a derült, vastagabb hóval borított tájakon, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben és az Észak-Alföldön -18, -23 fok is lehet. 

A péntekre virradó éjjel sokfelé lehet sűrű, zúzmarás ködre számítani. A köd, foltokban, napközben is megmaradhat, a borult, ködös tájakon pedig a gyenge ónos szitálás, hószállingózás sem kizárt. Pénteken délnyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, másutt erősen felhős, ködös és gyengén felhős, napos területek egyaránt lesznek. Az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 0 fok körül, a ködös, felhős tájakon -2, -7 fok között alakul.

Extrém, hideg, sűrű köd

Az extrém hideg miatt másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Pest, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes. Az ország nagy része ködbe burkolózik. A tartós, sűrű köd miatt Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megye kapott citromsárga figyelmeztetést. Ezeken a területeken alig pár 100 méter lesz a látótávolság.

A hétvégén is nagyon hideg lesz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint szombaton borult, párás, foltokban zúzmarás ködös és derült területek egyaránt lehetnek. A Tiszántúl lehet a leginkább napos, a Dunántúl pedig a leginkább felhős. A borult részeken hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. A Dunántúlon élénkülhet meg helyenként a szél. A hőmérsékleti minimum a borult területeken mínusz 8 és mínusz 5, a derült, hóval borított tájakon mínusz 19 és mínusz 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult részeken mínusz 6 és mínusz 2 fok között, másutt 0 fok körül alakul.

Vasárnap is jellemzően borult, párás lesz idő, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban a borult tájakon mínusz 8 és mínusz 5, a derült, hóval borított részeken mínusz 20 és mínusz 9 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumértékek a borult részeken mínusz 4 és mínusz 2, másutt mínusz 1 és plusz 3 fok között alakulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik