Belföld

Menyhárt Jenő egyedül maradt az Európa Kiadóban

A tagoknak nem tetszett a zenekar iránya, Másik János és Kirschner Péter is felállt.

Bár az utóbbi időben újra aktív lett az 1980-as évek egyik meghatározó underground zenekara, az Európa Kiadó, sőt tavaly ősszel még új lemezt is kiadtak, az Index most arról ír, hogy Menyhárt Jenő kivételével minden tag otthagyta a zenekart.

Kirschner Péter gitáros a Facebookon azt írta: az Európa Kiadó működése eltávolodott attól, amit a tagok ideálisnak vagy legalább megfelelőnek tartottak volna, ő maga az új lemezzel sem volt elégedett. Hozzátette: Menyhárt Jenő terveiről nem tud nyilatkozni, de nem hiszi, hogy az Európa Kiadót el lehetne képzelni Másik János vagy Kirschner Péter nélkül.

Menyhárt Jenő viszont a zenekar Facebook-oldalán azt írta: tavasztól új felállásban lép színpadra a zenekar, és megköszönte az előző felállás tagjainak – Másik és Kirschner mellett Gyenge Lajosnak, Darvas Benedeknek és Winterverber Csabának – az eddigi munkáját.

Menyhárt Jenővel novemberben, a legutóbbi lemez megjelenése után beszélgettünk, akkor még nem esett szó arról, hogy megváltozna a zenekar felállása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik