Belföld

Fura jobbosokkal ülnek egy asztalhoz az olimpia ellenzői

A kormánytól független jobbos értelmiségiek az olimpiarendezésről fognak egyet vitázni, az aláírást gyűjtögető Momentum képviselője is előadhatja a saját mondandóját.

Cirka egy éve számolt be róla az Index, hogy különös zárvány alakult ki a jobboldalon: egy olyan értelmiségi csoport, ami független a magát jobbosnak valló kormányzattól, meri kritizálni azt, még ha csak pogácsa és rosébor mellett teszi is ezt. Az Eötvös József Csoport rendszeresen tart beszélgetéseket, akár a korrupcióról vagy a populizmusról is, legközelebb egy hét múlva, szerdán ülnek le arról társalogni, “Rendezzünk-e olimpiát?

Ami érdekes, hogy a politikai outsiderek, kívülállók, újoncok, a Momentum Mozgalom is képviseltetheti magát a beszélgetésen, ezt ők jelentették be pont egy héttel az esemény előtt a Facebook-oldalukon, így:

Dénes Ferenc sportközgazdász mellett a Momentumot képviselő Orosz Anna közpolitikai elemző is mikrofont kap majd a Párbeszéd Házában. Lesznek rövid előadások, egy vita és egy kötetlen beszélgetés is, biztos nagy móka vár a megjelenőkre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik