Belföld

Olasz buszbaleset: az egyik sofőr a helyszínen, a másik néhány órával később a kórházban halt meg

Tapasztalt, a nehéz pillanatokban is jó döntéseket hozó sofőrök váltották egymást a Veronában balesetező buszon, írja a Bors. 

A Bors megtalálta a két, békéscsabai illetőségű sofőr ismerőseit, egykori kollégáit, akik már tényként közölték a lappal, hogy V. János és K. Zoltán meghalt a balesetben. A buszt a baleset idején vezető V. János már az égő járműben, a helyszínen meghalt, váltótársát, K. Zoltánt még kórházba szállították, ő ott hunyt el. A két, 50 év körüli sofőr korábban a Körös Volánnál dolgozott.

A sofőröket személyesen ismerő, egykori kollégák szerint mindketten legalább 25 éves munkatapasztalattal rendelkeznek, és sosem volt panasz rájuk.

Biztosan nem aludtak el, bírták a strapát. Nem egyszer utaztam velük, ismertem őket. Durrdefekt lehetett a baj, Jani elránthatta a kormányt, és nekiment a betonoszlopnak – mondta a névtelenséget kérő kolléga.

Több régi kollégájuk is azt mondta, V. János és K. Zoltán rendszeresen vezettek együtt hosszabb, külföldi utakon, de nem csak a munkában értették meg egymást, a magánéletben is jó barátok voltak. Mindketten családos emberek, K. Zoltánt felnőtt, 23 éves lánya gyászolja, és az ismerősök szerint V. Jánosnak is van gyermeke.

Egyelőre nem találtak műszaki meghibásodásra utaló jeleket. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik