Belföld

A biztosítók már elindították az olasz buszbaleset kárrendezési folyamatát

A biztosítótársaságok már a hét végén felvették a kapcsolatot a tragikus veronai buszbalesetben érintettekkel, a magyar hatóságokkal, és elindították a kárrendezési folyamatot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kedden.

A közlemény szerint a balesetet szenvedett utasok és a gépjármű biztosítói szombat óta folyamatosan kapcsolatban állnak a sérültek hazaszállításával és hatósági ügyintézéssel foglalkozó Országos Mentőszolgálattal, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztériummal. Emellett a biztosítók felvették a kapcsolatot az érintett iskola vezetőjével, és folyamatosan veszik fel a kapcsolatot a baleset sérültjeivel és az áldozatok családjaival, hogy minél gyorsabban, minden segítséget megadhassanak számukra.

A biztosítótársaságoknak a helyzet kezelésekor, az információk nyilvánosságra hozatalakor mindenekelőtt a balesetben érintettek érdekeit kell szem előtt tartaniuk, és emellett meg kell felelniük a biztosítási titokra vonatkozó jogszabályi előírásoknak is – közölte a MABISZ.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik