Belföld

Nem mondta meg a minisztérium, hányan haltak meg kihűlés miatt

A konkrét válasz helyett a szociális ellátás rendszerének átalakításáról és a támogatásokról értekezett az államtitkár.

A szocialista Korózs Lajos azt kérdezte írásban az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy hányan haltak meg kihűlés miatt eddig a télen. Balog Zoltán nevében Rétvári Bence államtitkár válaszolt, de épp a konkrét kérdésre nem adott választ – írja a hvg.hu.

Korózs a kérdésben felvetette, hogy nap mint nap látni hajléktalanokat az aluljárókban, kapualjakban, de azok is veszélyben vannak, akiknek van lakásuk, de nincs pénzük fűtésre. Arra is kíváncsi volt, hogy a télen eddig elhunytak közül hány embert ért az utcán, fedett helyen vagy lakásában a halál, illetve a kormány mikor akarja visszaállítani a lakásfenntartási támogatás valamilyen formáját, vagy más segítséget nyújtani a rászorulóknak.

Rétvári válaszában azt sorolta, milyen pályázatokat írtak ki a hajléktalanok ellátására, hány férőhely van a a hajléktalanszállókon, hogyan alakították át a pénzbeli szociális ellátások rendszerét, mi a téli tüzelőtámogatás lényege, hány önkormányzat vehet tűzifát és barnakőszenet. A kihűlés miatt elhunyt emberek számáról azonban nincs szó a háromoldalas válaszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik