Belföld

Busztragédia: megérkezett Magyarországra a negyedik súlyos sérült

Megérkezett Magyarországra a pénteki veronai buszbaleset negyedik súlyos sérültje hétfőn kora délután – közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Az M1 műsorában elhangzott: az olasz orvosok megállapították, hogy a hétfőn hazahozott sérült földi úton nem szállítható. A reggeli vizsgálatoktól tették függővé, hogy hazahozhatják-e. Az is kérdés volt, hogy a Liszt Ferenc repülőtérről mentőautóval vagy helikopterrel vigyék-e a Honvédkórházba, végül az időjárási viszonyok miatt a mentőautó mellett döntöttek.

A hétfőn hazahozott sérült egy 40-50 év közötti férfi. A korábban hazahozottakhoz hasonlóan először a sürgősségi osztályra vitték, ahol egy orvoscsoport döntötte el, hová kerüljön át.

A vasárnap hazaérkezett sérültek kezelése és megfigyelése is zajlik, „a következő napokban sok minden eldől” – tudta meg kórházi forrásokból az M1 riportere.

Korábban az M1-en közölték, hogy a repülővel érkező sérült egy férfi, aki koponyasérülést szenvedett. A három másik súlyos sérülthöz hasonlóan őt is a budapesti Honvédkórházban kezelik tovább.

veronai-buszbaleset
Fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Két utast válságos állapotban kezelnek veronai kórházakban, ők egyelőre nem hozhatók Magyarországra.

Négyen súlyos sérüléseket szenvedtek, közülük egy 50-60 év körüli, másod- és harmadfokú égéseket szenvedett pár vasárnap délután érkezett a Honvédkórházba. Vasárnap este érkezett a harmadik sérült, egy 30 év körüli férfi, akinél csonttörést, szalagsérülést és kisfokú égési sérülést állapítottak meg. Mindhármuk állapota stabil, maguknál vannak és kommunikálnak.

A baleset könnyebb sérültjei már elhagyhatták Olaszországot.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik