Belföld

Ködben úszunk a jövő héten, marad a kemény fagy

Vasárnap napközben a hajnalra képződött köd ritkul, zsugorodik, legtovább az Alföld középső tájain maradhatnak rosszak a látási viszonyok. Az alacsonyszintű felhőzet eközben tovább terjeszkedik nyugat felé, így keleten és a középső területeken közepesen illetve erősen felhős lesz az ég, de a Dunántúl nagy részén gyengén felhős, napos idő várható. Számottevő csapadék nem lesz, a ködös területeken hószállingózás, gyenge ónos szitálás viszont nem kizárt. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkülhet meg a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire +2 és -4, a tartósan ködös, felhős vidékeken -5, -8 fok között valószínű. Késő estére általában -4, -14 fok közé hűl le a levegő – írja előrejelzésében a kiderul.hu.

Hétfőn is sokfelé szürke, borongós, ködös idő lesz a jellemző, legfeljebb északnyugaton számíthatunk kevés napsütésre. A hideg hajnalt követően napközben is fagyni fog az ország nagy részén.

Kedden is sokfelé borongósan, ködösen indul a nap. Tartósan ködös, párás északon és keleten maradhat a levegő, a Dunántúlon már élénk, erős lökések kísérik az északias szelet.

Szerdán északon és a Duna-Tisza közén maradhat meg tartósan a köd, másutt ismét feltámad a szél és tisztul a levegő. Éjjel maradnak a kemény fagyok és a tartósan ködös, borult tájakon nappal is jóval fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Csütörtökre gyengül a légmozgás, melynek köszönhetően ismét ködös, borongós, nappal is fagyos időre számíthatunk.

(Idokep.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik