Belföld

Nem francia sofőr vezette a balesetet szenvedett buszt

Az üzemeltető honlapja alapján úgy tűnik, jó műszaki állapotú járművekkel rendelkeznek.

Az Olaszországban balesetet szenvedett magyar busz üzemeltetője határozottan cáfolta, hogy francia sofőr ült a volán mögött. Ezt a Magyar Nemzet írta.

A lap megtudta: a járművet a Pizolit Személyszállító Kft-től bérelték, a cég egyik munkatársa azt mondta, két gyakorlott, főállású munkatársuk vezette a buszt.

Megjegyzik: a vállalkozás honlapja alapján úgy tűnik, hogy jó műszaki állapotú buszokkal rendelkeznek. A balesetet szenvedett jármű Setra típusú volt. Olasz sajtóértesülések szerint viszont gond lehetett a kerekeivel.

Az utazásszervező egyébként egyelőre nem tudja, mi történt munkatársaival, arról sincs információja, hogy a buszvezetők túlélték-e a balesetet.

A Magyar Nemzet arról is beszámolt, hogy a 26 éves múltú cég 2011-ben Az Év Buszos Személyszállítója díjat kapta meg.

A Pizolit Kft. egyik alkalmazottja az MTI-nek is nyilatkozott, azt mondta, nem érti, miért merült fel, hogy francia sofőr ült volna a volán mögött a baleset idején. Ő úgy tudja, a hazafelé tartó autóbuszt a sítábor ideje alatt végig kint tartózkodó két magyar sofőrjük vezette. Hozzátette: a Setra márkájú, 57+2 személyes autóbusz jó műszaki állapotú volt, sofőrjei régóta vezető, gyakorlott szakembereknek számítanak.

A szerencsétlenül járt busszal 14-18 év közötti budapesti gimnazisták tartottak hazafelé egy franciaországi sítáborból. Tizenhatan meghaltak, rengeteg a sérült, van közöttük, akinek olyan súlyos az állapota, hogy mesterséges kómában tartják. A friss fejleményeket ide kattintva olvashatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik