Belföld

A Szinyei gimnázium megerősítette, az ő tanulóikat érte tragédia

Eddig jobbára Facebook-kommentekből és olvasói levelekből lehetett tudni, hogy a péntek éjjeli veronai autópálya-csomópontnál történt tragikus buszbaleset áldozatai a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai közül kerültek ki; nemrég azonban a középiskola honlapján is megerősítették az értesüléseket.

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 2017. január 21-én hajnalban a sítáborból hazafelé tartó csoportunk rendkívül súlyos balesetet szenvedett.”

– írják a közleményben, amelyben azt is tudatják az érintett családtagokkal, hogy a Milánói Magyar Főkonzulátus telefonszámán tudnak érdeklődni.

Íme a közlemény teljes szövege:

szinyeigimibp.hu
szinyeigimibp.hu

A gimnázium harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja utazott azon a magyar buszon, amely balesetet szenvedett péntek éjjel Olaszországban, Verona közelében, mondta el az intézmény igazgatója szombaton az MTI-nek.

Tóth Gábor megerősítette, hogy a hivatalos utaslista szerint 54-en volt a buszon. Az számára is rejtély, miért vezette – az egyik olasz hírügynökség értesülése szerint – a járművet francia sofőr, mivel Magyarországról két magyar sofőrrel indult a túra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik