Belföld

Buszbaleset: négy súlyos sérültet már vasárnap hazahozhatnak

Ketten viszont nagyon rossz állapotban vannak, ők akár hetekig a veronai kórházban maradhatnak.

Az olaszországi buszbaleset hat súlyos sérültje közül négyet már vasárnap hazaszállíthatnak Magyarországra – mondta az M1-en Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, aki a sérültekért indult magyar mentőcsoporttal tartózkodik a helyszínen.

A főigazgató hozzátette, hogy

a hat súlyos sérült közül ketten életveszélyes, válságos állapotban vannak, életfunkcióikat gépekkel tartják fenn.

Ők egyelőre nem szállíthatók Magyarországra, akár hetekig is a veronai kórházban maradhatnak.

Meglátogatták a könnyebb sérülteket is, akik egy szállodában várják, hogy a hatóságoktól engedélyt kapjanak a hazatérésre.

Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy az életveszélyes állapotban lévő sérültek a legmagasabb szintű ellátásban részesülnek az egyik veronai kórházban, ahol az olaszországi viszonyokhoz képest is magas a színvonal. Elmondta: a kiégett autóbusz váza délután még a baleset helyszínén volt, az olasz hatóságok ponyvákkal takarták le a roncsot, hogy a későbbi vizsgálatok érdekében védjék az időjárás viszontagságai elől. A helyszínelés befejezése után, az esti órákban a roncsot elszállították.

A tudósító elmondta azt is, hogy az olasz sajtóban hősként ünneplik azt a tanárt, aki több gyereket is kimentett a buszból. A veronai és a környéken élő magyarok egy emberként mozdultak meg a tragédia hírére, rengetegen ajánlottak segítséget. A Római Magyar Akadémián pedig este virrasztást tartanak az áldozatok emlékére. (MTI)

A tragédiával kapcsolatos fejleményeket itt olvashatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik