Belföld

Csak lecsukták a két férfit, akik mélygarázsokban rejtegették a lopott Ferrarikat

Mégis lecsukták azt a két férfit, akiket a mélygarázsokban talált lopott luxusautók kapcsán gyanúsítottak meg. Bár az ügyészség azt akarta, hogy előzetes letartóztatásba kerüljenek, a bíróság korábban a legenyhébb kényszerintézkedés, lakhelyelhagyási tilalom mellett döntött.

Az ügyész fellebbezett –  a szökés elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint egyikük esetében a bűnismétlés veszélye miatt – és másodfokon el is érte, hogy a végül mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezzék – közölte a 24.hu megkeresésére a Fővárosi Főügyészség pénteken.

Ahogy arról beszámoltunk, január elsején Budapest XI. kerületében, a Kánai utcai teremgarázsban egy tisztázatlan eredetű, piros Ferrarit találtak a rendőrök, miután bejelentést kaptak róla. A luxusautóról kiderült, hogy a hatóságok Spanyolországban körözik, miután tavaly december közepén valaki kibérelte Barcelonában egy spanyol férfitól, aztán nem vitte vissza.

A teremgarázs 37 éves bérlőjét néhány nappal később elkapták. A hozzá köthető autókereskedésekben tartott házkutatásokkor a nyomozók 20 darab lőszert, a Ferrari indítókulcsát, két hamis spanyol forgalmi engedélyt, készpénzt és egy hamis alvázszámú autót találtak és foglaltak le.

A nyomozók még aznap elfogták a cinkosát is egy szigetszentmiklósi telephelyen, a 41 éves férfit, aki két autóra is adott hamis rendszámot. A helyszínen ráadásul további két, hamis alvázszámú kocsira bukkantak.

Néhány nap múlva előkerült még egy méregdrága – több mint 50 milliót érő – fehér Ferrari. A rendőrség korábban közölte, hogy az már biztos, ezt az autót is ugyanaz a két személy bérelte ki.

A párost orgazdaság és egyedi azonosító jellel való visszaélés hallgatták ki gyanúsítottként, illetve a 37 éves férfi ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett miatt is nyomozás folyik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik