Belföld

Bokros: Államcsőd is lehet az olimpiából 

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke rémisztő jövőt vázolt fel.

Bokros Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a MoMa régóta elutasítja az olimpiát, ez része programjuknak, örülnek, hogy “egy civil szervezet” aktív tevékenységet folytat megakadályozására. Szerinte Görögország példája is intő. Ott is a GDP 10 százalékára rúgott a rendezés költsége, ahogy Magyarországon is tervezik.

Az egykori pénzügyminiszter azt mondta: ez annyira meggyengítheti az országot, hogy akár államcsőd is lehet a vége. Görögországban meghamisították a számokat, így próbálták leplezni, hogy mekkora adósságba kerültek az olimpia miatt. Egy emberöltőre leszakadt az ország.

Nem lehet úgy megcsinálni ezt az olimpiát, hogy ne legyen veszteséges, ez értelmetlen pénzköltés, amin a kormányközeli vállalkozók tudják majd megszedni magukat, a többi ember viszont tönkremegy.

Ha el is nyernénk a rendezést, azt visszamondanák, ha 2018-ban az ellenzék nyerne – tette hozzá. A MoMa elnöke szerint az olimpia az Orbán-korszak jelképe lehet. Egy kudarcos vállalkozás, annak a szimbóluma, hogy egy nemzetet miként lehet kivéreztetni, egy gazdaságot visszavetni 100 évvel. Azt mondta: ha megkapnánk a rendezést, a pénz jelentős részét ellopnák, Görögország sorsára jutnánk.

Botka László jelöltségéről azt mondta: az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a MoMa megállapodott az előválasztásban a 106 egyéni választókerületben, másoknak is lesz miniszterelnök-jelöljük, köztük dől el előválasztáson, ki lesz az ellenzék jelöltje. A MoMa még nem döntött arról, hogy lesz-e miniszterelnök-jelöltjük, de áprilisig ez kiderül, ő is szívesen lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik