Belföld

Tovább nyeklik az esztergomi vonal a kisiklott vonat miatt

Még mindig vonatpótló buszok járnak az esztergomi vasútvonal egy szakaszán a szerda esti vonatbaleset miatt. A kora délutáni állás szerint már a gyorsított vonatok sem közlekednek, a többit viszont több kocsival indítják- közölte a Mávinform.

A közlemény szerint Esztergomnál továbbra is dolgoznak a műszaki mentésen, várhatóan csütörtök délutánig, emiatt korlátozásokat vezettek be a vonatok menetrendjében. Vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Esztergom és Dorog között. Az átszállások és a pótlóbuszok miatt az utasoknak hosszabb menetidőre kell számítaniuk.

A Mávinform szerda este arról tájékoztatott, hogy a baleset Esztergom állomáson, behaladás közben történt, alacsony sebességnél. Az egyik szerelvény utolsó egységének több tengelye is kisiklott, de nem sérült meg senki. Kora reggel már arról számoltak be, hogy reggel 8 óráig az utasoknak Esztergom és Esztergom Kertváros között vonatpótló buszokkal kell utazniuk. Nyolc óra után Esztergom és Dorog között járnak a pótlóbuszok. Az esztergomi vonalon az átszállások miatt meghosszabbodhat a menetidő.

A szerelvények egyébként 8 óra körül váltózó, 5-25 perc késésekkel futottak be, némelyik egy kocsival, vagyis sokan az állomásokon ragadtak a reggeli csúcsban.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik