Belföld

Lehallgatási botrány: ketyeg az óra

Polt Péter szerint még 10 napjuk van a nyomozóknak.

A szocialista Harangozó Tamás a tavalyi év egyik nagy visszhangot kiváltó botrányának nevezte,

hogy lehallgatták az MTVA vezérigazgatójának tárgyalóját, illetve Vas Imre üzemeltetési igazgató és Enyedi Csaba vezérigazgatói kabinetvezető irodáiban is lefoglaltak hang-, illetve képfelvételek rögzítésére alkalmas készülékeket.

Az ellenzéki politikus azt akarta megtudni Polt Pétertől, melyik hatóság nyomoz az ügyben, hol tart a büntetőeljárás, lezárult-e nyomozás, történt-e vádemelés? Az MSZP képviselője arra is kíváncsi volt, hogy az MTVA két korábbi alkalmazottja valóban terhelt-e és hány gyanúsított ellen, milyen bűncselekmények gyanújával folyik a büntetőeljárás?

Mikor lesz eredménye az MTVA vezetők lehallgatási botránya ügyében indított büntetőeljárásnak?

A legfőbb ügyész tudatta, a nyomozást 2016. március 29-én kettős felhasználású termékkel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt rendelték el. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztálya jelenleg is nyomoz, de már nem sokáig, mert hamarosan lejár a Fővárosi Főügyészség által már meghosszabbított (2017. január 29-ig) határidő. Az ügyben eddig két embert hallgattak ki gyanúsítottként. Polt Péter azt írta, hogy jelenleg a nyomozás befejezésének várható időpontját nem lehet meghatározni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik