Belföld

Riasztást adtak ki a hófúvás miatt

Marad az extrém hideg és néhány helyen tartós, sűrű köd várható.

Hófúvás miatt adott ki riasztást, elsőfokút, Kelet-Magyarország több járására az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északkeleti országrészben az északi, északkeleti szélre érzékeny völgyekben az élénk, időnként erős szél helyenként hótorlaszokat emelhet.

citrom-hofuvas

Szerda éjfélig szintén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van öt megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok) a hófúvás miatt.

Csütörtökön az extrém hideg miatt négy megyére érvényes (Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok) a veszélyjelzés. A csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint az északi megyékben, elsősorban az Északi-középhegység szélvédett, havas tájain, a Nyírség északi vidékein hajnalra -15 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

Csütörtök estétől a hőmérséklet az Alföld északi és középső részén, valamint az Északi-középhegység szélvédett, havas tájain már -15 fok alá csökkenhet. A Dunántúl északi részén a hajnali, reggeli órákban foltokban sűrűbb köd képződhet, amelyből helyenként gyenge ónos szitálás vagy hószállingózás nem zárható ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik